/ Блогът на ClaimCompass

Какво да правя, ако ClaimCompass откаже да се заеме с моя иск?

Преживяли сте отказан достъп до борда, закъснял или отменен полет, изпратили сте своя иск на ClaimCompass... и сте получили отказ. Какво следва? Има няколко причини, заради които искът Ви може да бъде отхвърлен.

Проблемът с полета е причинен от непредвидени обстоятелства

Това са случаите, в които полетът е закъснял или е бил отменен и на пътниците на се полага обезщетение, тъй като причината за закъснението/отмяната е била непредвидена и авиокомпанията не носи вина за проблема. Някои от причините, които се квалифицират като извънредни обстоятелства, са война/политическа нестабилност, притеснения за сигурност, лоши метеорологични условия, стачка или медицински проблем на пътник или член на екипажа.

Авиокомпанията е банкрутирала

Дори правото да е на Ваша страна, в случай срещу авиокомпания, която е обявила несъстоятелност към момента на започване на иска, паричното обезщетение трудно може да бъде получено. За щастие, такива случаи не са толкова чести, а ClaimCompass Ви информира за състоянието на такива авиокомпании още при започване на иска.

Случилото се е било по Ваша вина

Закъснели сте с пристигането на летището, заради чакане на някоя опашка или сте изпуснали прекачване, въпреки, че се имали достатъчно време на разположение? В тези случаи, авиокомпанията не носи вина за случилото се и с право отказва да изплати обезщетение.

Дори да получите обоснован отказ за работа по Вашия иск от ClaimCompass, екипът ни остава на разположение за допълнителни въпроси и може да Ви посъветва как да постъпите в ситуация, в която нямате право на парично обезщетение.