/ Blogul Claimcompass

8 Greṣeli pe care doriți să le evitați când călătoriți

1. Un itinerar extrem de ambițios

Nu este nimic în neregulă cu dorința de a vedea întreaga destinație, dar este posibil să nu se întâmple de la prima vizită. Efortul de a vă ține de planul stabilit, cu orice preț vă poate epuiza mental, fizic ṣi financiar. Fiți flexibil ṣi nu vă panicați dacă vi se schimbă planurile - este posibil să pierdeți un tren, să plouă din senin sau chiar să întâlniți pe cineva - face parte din bucuria de a călători.

2. Nu vă bazați în totalitate pe ghidurile turistice

De dragul câtorva prieteni pe care îi am, care chiar cumpără ghiduri turistice, nu voi renunța în totalitate la scopul lor. Permiteți-mi să vă spun însă că: veți aprecia mai mult o destinație pentru că dumneavoastră ați găsit un motiv de a vizita acel loc și nu pentru că Lonely Planet a spus acest lucru.

3. Uitați de bugetul disponibil ṣi cheltuiți toți banii

Există o parte bună ṣi una mai puțin bună a acestui aspect. Personal cred că cu cât dispui de o sumă mai mică de bani, cu atât eṣti mai eficient în a găsi soluții ṣi rezolva acest aspect. Pe de altă parte trebuie să ai un somn odihnitor, un duṣ ṣi o masă decentă din când în când deci asigurați-vă că balanța contului dumneavoastră este echilibrată.

4. Bagaj în exces

Ok, de ce atât de mult bagaj? Doar nu intenționați să purtați 5 perechi de pantofi într-o vacanță de două săptămâni în mijlocului lunii august? Este incomod să vă planificați călătoria în funcție de bagajele dumneavoastră. Nu puteți merge la Vatican pentru că nu aveți idee ce să faceți cu cele două geamantane sau nu puteți rezerva un zbor RyanAir pentru doar 20 euro spre Grand Canaria, deoarece bagajele de check-in vă vor costa 120 euro. Fiți eficienți - amintiți-vă că arătați bine în timp ce călătoriți, deoarece sunteți fericiți, nu din cauza a ceea ce purtați.

5. Timp minim pentru tranzit între două zboruri

Fiecare aeroport are aṣa numitul timp minim pentru tranzit. Dacă ați cumpărat un singur bilet cu una sau mai multe conexiuni, pentru a fi legal, trebuie să respecte timpul minim de tranzit.
În situația nedorită a pierderii zborului conexiune, majoritatea companiilor aeriene vă vor re-ruta pe următorul zbor disponibil. Dacă vă decideți să rezervați două zboruri separate, atunci asigurați-vă că aveți destul timp între ele. Acordați un minim de 3 ore între zboruri, mai ales dacă trebuie să vă ridicați bagajele și să vă faceți din nou check-in.

6. Nu aveți copii ale documentelor esențiale

Această idee a venit din partea unui coleg. El ṣi-a fotocopiat documentele, pașapoartele, permisul de conducere, cărțile de credit, apoi a lăsat un set al acestor documente familiei ṣi un set unor prieteni apropiați. În acest fel, dacă și-ar pierde vreodată documentele, ar fi mult mai ușor să recupereze totul.

7. Să nu iți cunoṣti drepturile în calitate de pasager

Echipa ClaimCompass, încearcă să țină cont de cele menționate anterior dar mai ales de drepturile pe care le ai în calitate de pasager. Dacă zborul dumneavoastră este întârziat, anulat sau supra-rezervat, puteți avea dreptul la o sumă semnificativă de bani! Puteți citi mai multe despre drepturile dumneavoastră aici, sau dacă ați fost într-o situație similară, verificați șansa dumneavoastră de a primi o despăgubire aici.

8. Nu exagerați cu alcoolul

Sunteți într-o țară străină - nu cred că este indicat să încercați diferite tipuri de alcool în compania unor persoane aleatorii pe care tocmai le-ați întâlnit.
În plus, dacă se întâmplă ceva, primul lucru pe care compania dumneavoastră de asigurări îl va solicita este o analiză a sângelui. Dacă aveți cea mai mică urmă de alcool, ei au dreptul să refuze despăgubirea, sub pretextul că judecata dumneavoastră a fost afectată, ceea ce a condus la eveniment.

image source

Acum sunteți un călător mai informat!

8 Greṣeli pe care doriți să le evitați când călătoriți
Share this