/ Blogul Claimcompass

Cum să depășiți teama de zbor

Speriați de următorul zbor? Dacă citiți acest articol este o mare probabilitate să fiți în această situație. Dacă nu doriți să pierdeți următorul zbor deoarece anxietatea a preluat controlul și v-a impiedicat să vă urcați în avion, citiți mai departe.

Fie că vă e frică de prăbușire, aveți claustrofobie sau vă temeți de un atac de panică la bord, puteți depăși aviophobia. Trucul recomandat de Dr. Martin Seif, specialist cu experiență în tratarea fobiei de zbor, este să urcați în avion cu informații cât mai precise despre zbor. Având cât mai multe date reale despre zbor, veți deține mai mult control asupra fobiei de zbor.

Avioanele sunt construite pentru a trece cu bine prin orice condiții meteo și a ajunge în siguranță.

Lucrurile mărunte, cum ar fi faptul că motoarele Rolls-Royce, folosite pentru avioane sunt proiectate cu 99,999% fiabilitate și chiar în cazul foarte puțin probabil al defectării motorului, avionul poate ateriza în siguranță, este unul dintre lucrurile care vă vor da încredere.

Iar în cazul în care panica să preia controlul, trebuie doar să vă gândiți că șansa de a fi implicat într- un accident de avion este una la 10 milioane, care ar echivala cu șansa de a fi lovit mortal de un fulger sau de a deveni astronaut.

Atunci când se produc turbulențe, mai degrabă decât să vă gândiți la intensitatea sau durata acestora, gândiți- vă la cele de mai sus – sunteți în siguranță, și concentrați-vă pe controlul fricii nu al turbulențelor.

La fel cum cunoașterea acestor adevăruri simple vă va ajuta să dețineți controlul asupra temerilor, identificarea elementelor care declanșează anxietatea joacă un rol important.

Data viitoare când sunteți într-o situație de acest fel, identificați cât mai precis ce vă declanșează frica. Identificarea elementelor cauzatoare de neliniște, vă va ajuta să o anticipați și gestionați mai bine.

Un elastic in jurul încheieturii de la mână și tragerea cand apar semnale ale fricii poate fi o modalitate foarte eficientă de vă distrage atenția. In cele mai multe cazuri, anxietatea este cea mai pronunțată în perioada premergătoare zborului, dar este semnificativ mai mică, în timpul acestuia.

Dacă vă simțiți anxietate la gândul că sunteți in aer deși picioarele dvs. ating solul, atunci în mod logic gândul la zbor este cel care vă sperie, nu zborul în sine. Un alt truc fascinant pe care mintea vi-l joacă este că aceasta pune egal între frică și pericol.

Corpul răspunde la ambele senzații intr-un mod similar, și de aceea este important să faceți distincția între cele două. În timp ce senzația de alertă este importantă în cazul unui pericol real, de asemenea, este la fel de important să nu lăsați frica să vă manipuleze crezând că sunteți în pericol.

Nu uitați să împărtășiți, temerile precum și ceea ce ajută la atenuarea acestora, cu oamenii care călătoresc cu dvs, acest lucru îi va pregăti să vă acorde ajutor în caz de nevoie.

Cel mai important, la fel ca orice pentru oricare altă frică, singura cale de eliberare este prin confruntarea direct cu senzația de frică. Acceptați anxietatea și învățați să apreciați fiecare zbor deoarece vă oferă șansa de a depăși emoțiile negative și de a avea călătoria interesantă pe care v-o doriți!

Cum să depășiți teama de zbor
Share this