Ce faci când companiile aeriene îţi pierd bagajul?

Compania aeriană v-a pierdut bagajele. Aflați ce aveți de făcut.

Ce faci când companiile aeriene îţi pierd bagajul?

În timp ce aşteptam lângă banda rulantă pentru bagaje, iar ceilalţi pasageri îşi ridicau bagajele unul după altul, un sentiment de panică începe să se strecoare: "Unde este bagajul meu??” 15 minute mai târziu, eram singurul lângă banda rulantă pentru bagaje, iar bagajul meu încă nu era acolo. E pierdut!

Dacă aţi ajuns la destinaţie, dar bagajul dvs nu a ajuns, nu o vă mint - e frustrant! Dar nu intraţi în panică şi luaţi în considerare următorii paşi.

Mergeţi la ghişeul unde se fac reclamaţii

Trebuie să depuneţi imediat o reclamaţie de pierdere a bagajului. Unele persoane presupun că având eticheta pentru bagaj care indică adresa lor temporară și / sau permanentă, bagajul lor va fi livrat automat. Compania aeriană nu va lua măsuri pentru livrarea bagajului decât dacă ați depus o plângere oficială.

Găsiţi ghișeul pentru bagaje pierdute al aeroportului sau reprezentantul companiei aeriene și solicitaţi depunerea unei reclamaţii pentru bagaje pierdute. Adăugaţi cât mai multe detalii în descrierea bagajelor - tipul bagajului, culoarea și orice alte caracteristici distinctive. Odată ce aţi depus cererea, majoritatea companiilor aeriene vă vor furniza un număr de referință care vă va ajuta la verificarea status-ului online.

În funcţie de cât timp a trecut până la recuperarea bagajului, unele companii aeriene s-ar putea sa vă ramburseze banii folosiţi pentru a vă cumpăra strictul necesar - această regulă diferă de la o companie la alta, așadar înainte de a merge la o sesiune de cumpărături, cereţi informaţii de la un reprezentant al companiei aeriene.

Bagaj pierdut

Uneori, bagajele dispar, complet. Dacă au trecut mai mult de 30 de zile de la zborul dvs., atunci acesta va fi declarat oficial "pierdut". În aceste cazuri nefericite, aveţi dreptul la o despăgubire a bagajelor pierdute, care este limitată la 1.750 de dolari sau echivalentul în moneda locală. Valoarea despăgubirii ar putea fi mai mare dacă ați achiziționat asigurare suplimentară. Pentru a solicita despăgubire pentru bagajele pierdute, trebuie să furnizați companiei aeriene o descriere detaliată a articolelor dvs. și să o susțineți cu chitanțe. Aceasta este partea dificilă - dacă sunteți ca mine și nu păstrați chitantele vreodată, atunci compania aeriană ar putea să vă refuze cererea, mai ales dacă încercați să obtineți suma maximă. Cu toate acestea, majoritatea companiilor aeriene au o idee despre ceea ce este "rezonabil" iar în anumite cazuri - în cazul în care cererea dvs. se încheie în instanță, judecătorul se poate pronunța în favoarea dvs., chiar dacă nu ați păstrat toate facturile.

Pierderea bagajelor de către compania aeriană este cu siguranță o situație mult mai neplacută decat o posibilă întarziere a zborului. Vestea bună este că, în majoritatea cazurilor, nu este niciodată pierdut definitiv, dar este cu siguranță supărător, să iți petreci timpul aşteptând livrarea bagajului.