Călătoria cu animale de companie

Călătoria cu animale de companie

Călătoriile cu animalele de companie sunt deseori mai dificile decât ne dorim - trebuie să organizăm nu numai călătoria noastră, ci și a prietenului nostru necuvântător. În acest articol împărtășim câteva sfaturi de luat în considerare înainte de un zbor cu animalul de companie.

Verificați condițiile de călătorie pentru animalele de companie

Din nefericire, nu toate companiile aeriene permit animalelor de companie să călătorească la bord avionului. Companiile aeriene cu costuri reduse, cum ar fi Easyjet sau Wizz Air, nu permit ca animalele de companie să fie transportate la bord sau în compartimentul pentru bagaje.

Cu toate acestea, companiile aeriene precum Tarom, Air Berlin, Bulgaria Air, British Airways și Air France oferă această opțiune, însă trebuie să acordați atenție mărimii cuștii animalelor de companie. Puteți citi mai multe despre cerințele companiilor aeriene în secțiunile de bagaje și întrebări frecvente pe site-ul oficial al companiei aeriene alese pentru călătoria dumneavoastră.

Amintiți-vă că trebuie să puneți la dispoziție documentele necesare (cum ar fi un pașaport care să ateste ca animalul a fost vaccinat), care pot fi emise de orice medic veterinar autorizat. Vaccinurile obligatorii diferă în funcție de țara în care intenționați să călătoriți. Pentru zborurile internaționale, este posibil să fie necesar completarea unei declarații vamale.

Animalul de companie poate călători în cabina de pasageri sau în cală?

Majoritatea companiilor aeriene acceptă în cabina de pasageri numai câini şi pisici, cu o greutate cuprinsă între 6 si 8 kg, atâta timp cât sunt transportate într-o cușcă specială. Pentru a fi sigur că îndepliniți condițiile specifice companiilor aeriene, verificați informațiile de pe site-ul companiei sau îi puteți contacta pentru întrebări suplimentare referitoare la animalul dumneavoastră de companie.

Solicitați informații despre tarife și nu amânați rezervarea

Atunci când animalul dumneavoastră de companie călătorește la bordul avionului, compania aeriană vă rezervă un loc suplimentar. Rezervați biletele cât mai curând posibil, în caz contrar riscați să nu fie suficiente locuri sau taxa de călătorie a animalului de companie să fie mai mare.

Pregătiri înainte de zbor

Dacă animalul vostru călătorește într-o cușcă, cumpărați-o cu câteva săptămâni în avans și acordați-i timp să se obișnuiască, motivându-l să intre și să petreacă cel puțin câteva minute acolo - lăsând o jucărie sau hrană înăuntru.

Hrăniți animalul cu câteva ore înainte de zbor, dar nu-i dați prea multă mâncare deoarece ar putea fi în pericol să se îmbolnăvească în timpul călătoriei.