Aktarmalı uçuşumu kaçırdım - tazminat alma hakkım var mı?

Kaçırdığınız aktarmalı uçuşunuz için nasıl tazminat alabileceğinizi öğrenin.

Aktarmalı uçuşumu kaçırdım - tazminat alma hakkım var mı?

Hiç bir uçak yolucusu kısa aktarma zamanını sevmez çünkü aktarma yabancı bir havaalanında çabuk oriente olup duty free mağzalarında kalabalıktan korunarak sonraki gişeyi bulmak demektir. Aktarma süresi 1 saatten daha az olunca stres artıyor tabi - örneğin ilk uçuş 20 dakika rötar yapınca aktarma için yeterince vaktiniz olmayınca ne yapmalısınız? Avrupa Birliği 261/2004 Yönetmeliğine göre son varış noktasına 3 saatten fazla gecikmeyle vardığınızda havayolu şirketi tazminat ödemek zorundadır.

Ne zaman tazminat alabilirim?

  1. İki uçuş ayni bilet içinde olmalı, yani iki uçuş için biletler ayni rezervasyonla alınmış olması gerekir. Uçuşları icra eden havayolu şirketlerinin farklı olup olmamasının ve turoperatörden veya internetten alınmış olup olmamasının bir önemi yoktur. Eğer iki uçuş için ayrı bilet varsa (örnerğin: Berlin-Antalya seferi için Berlin-İstanbul ilk bilet, İstanbul-Antalya ikinci bilet), zamanında aktaramadığım için kendim sorumluluk taşırım ve tazminat alma hakkım yoktur.

  2. Son varış noktasına 3 saatten fazla gecikmeyle varılmışmış olması gerekir. Genel olarak kaçırılmış aktarmalı uçuş halinde havayolu şirketi yolculara alternatif ulaşım teklif eder. Alternatif ulaşım son varış yerine 3 saatten az gecikmeyle varırsa, havayolu şirketi tazminat ödemek zorunda değildir.

  3. İlk uçuşun gecikmesi veya iptal edilmesi olağanüstü haller dolayısıla ortaya geldiyse, tazminat alma hakkınız yoktur. Havayolu şirketinin sorumluluk taşımadığı bir neden yüzünden uçuşunuz geciktiyse -örneğin kötü hava koşulları veya grev - şirket tazminat ödemek zorunda kalmaz.

Tazminat talebimi nasıl başlatayım?

Havayolu şirketine karşı tazminat dilekçenizi başlatmanızda size yardımcı olabilirsek mutlu oluruz. Tek yapmanız gereken ana sayfamızda bulunan Tazminat bedeli hesaplayıcısını doldurup bizimle uçuşunuzla ilgili tüm bilgilerinizi paylaşmanız - sadece bir kaç dakikanızı alacak!